Inge Dijkinga

31 december, 2014 door

In november 2014 heb ik een fotoreis naar Cambodja gemaakt via Louis en Martijn. Hun goede voorbereidingen wierpen hun vruchten af; alles liep gesmeerd. Het was een prachtige reis die nog lang in mijn geheugen gegrift zal staan.

Als fotograaf wil je graag veel tijd om goede beelden te maken, dit lukte bijna altijd goed. Geen opgejaagd gevoel en fotografen die door elkaars beelden lopen. Er was vanaf dag één een saamhorigheidsgevoel die ervoor zorgde dat we elkaar mooie beelden gunden.

Het leuke van een fotoreis vind ik altijd de verscheidenheid aan beelden terwijl we als groep op heel veel dezelfde plaatsen zijn geweest. Ieder fotografen-oog kijkt anders, dat bleek tijdens deze reis ook weer.

Martijn en Louis weten veel over Cambodja zijn erg begaan met het land en haar bevolking. Dit is een groot voordeel, ik ging niet louter om de beelden maar ook om de achtergrond verhalen bij alles wat we hebben gezien.

Een foto raakt me meer wanneer ik er zelf ook veel over weet te vertellen. Dit is geen vanzelfsprekendheid bij andere reizen en dit vond ik dan ook een hele grote meerwaarde bij deze reis.

Over het land Cambodja raak je niet snel uitgepraat. Het land van de contrasten. De eenvoud waarin zij leven doet me beseffen dat wij in Nederland wel een hele grote ecologische voetafdruk achterlaten op deze wereldbol.
Het blij zijn met simpele dingen die veranderen in speelgoed zodra een kind er mee gaat spelen. De lach op de gezichten van Cambodjanen, dat is wat me nog het meest bijblijft.
Ondanks het feit dat deze bevolking een gruwelijk Rode Khmer trauma te verwerken heeft.
Om dit trauma te snappen zijn we dan ook naar de Killing Fields geweest. Ook dit zal ik nooit vergeten.

Als fotograaf en mens kon ik met een camera vol beelden en een hoofd vol prachtige ervaringen huiswaarts. Bedankt hiervoor Martijn en Louis!

Inge Dijkinga – Pixelwerk&Zo
www.pixelwerkenzo.nl

Foto’s door Inge Dijkinga

(klik voor uitvergroting)

inge dijkinga cambodja fotoreis november 2014cambodjareis-2014-145x96cambodja-fotoreizen-145x117cambodja-145x217cambodja-fotografie-reis-145x96fotoreis-cambodja-145x96

© 2014 Inge Dijkinga | De foto’s in dit artikel zijn eigendom van Inge Dijkinga en mogen zonder haar toestemming niet gebruikt worden.