Straatbeeld met monikken in Phnom Penh, Cambodja

Cambodja Reizen

"Een ontdekkingstocht door authentiek Cambodja"

Visverkopers op de vismarkt in Sihanoukville waar dagelijks verse vis en garnalen worden verhandeld

Rondreis door Cambodja

"Groepsreizen, Fotoreizen en Individuele reizen"

Een typisch straatbeeld wat u zult aantreffen tijdens de Cambodja rondreizen, een veelvoud aan personen op een brommer

Comfortabel op reis

"Groepsreis door Cambodja in een luxe privé-bus"

Ook aan het Royal Palace in Phnom Penh brengen wij een bezoek tijdens de Cambodja rondreizen

Ontdek Phnom Penh

"Langs alle bezienswaardigheden van Phnom Penh"

Rijstvelden met waterbuffels en Cambodjaanse boer in Siem Reap, Cambodja. Een beeld dat wij regelmatig tegen komen tijdens onze Cambodja rondreis

Unieke route

"Wij reizen verder dan waar het asfalt ophoudt"

Vissersboten op het Tonle Sap Lake welke wij tegenkomen tijdens de bootreis van Battambang naar Siem Reap, Cambodja.

Cambodja Reizen

"Prachtige boottocht over het Tonle Sap meer"

Tijdens onze Cambodja rondreis brengen wij ook bezoek aan de Floating Villages

Wonen op het water

"Floating villages op het Tonle Sap meer"

Tijdens onze Cambodja rondreis verplaatsen wij ons op deze ossenkarren door de jungle van Cambodja

Onbegaanbare paden

"Unieke ossenkarren-tocht door de jungle"

Vissersboten in de Mekong rivier nabij Kampong Cham, Cambodja

Cambodja reizen

"Rondreis over en langs de Mekong rivier"

Tempels van Angkor

Angkor is het gebied ten noorden van Siem Reap en de locatie van ‘ontelbare’ eeuwenoude tempels die hun weerga niet kent. Tijdens de Cambodja rondreis brengen wij uiteraard een bezoek aan dit tempelcomplex. De volgende artikelen geven meer inzicht in de omvang en geschiedenis van de verschillende tempels. Tijdens de Cambodja groepsreis en fotoreis kan de reisleider van Cambodja Reizen u, ter plekke, nog meer informatie geven.

A – Z overzicht tempels van Angkor

Cambodja groepsreizen en fotoreizen naar de tempels in het archeologisch park Angkor

Een chronologisch overzicht van de tempel ruïnes in het archeologisch park Angkor. Met dit overzicht zullen deelnemers van de Cambodja rondreis beter in staat zijn om de tempels welke wij bezoeken geschiedkundig te plaatsen.

Lees verder »

Ak Yum

Prasat Ak Yum is de oudste tempel in het archeologische park Angkor. Al in de 7de eeuw, nog voor het aanbreken van het Angkoriaanse tijdperk, bouwde men deze kleine tempel welke bestond uit niet meer dan een enkele kleine gebeds kamer met stenen muren.

Lees verder »

Prasat Phimean Akas

Met de Cambodja fotoreis naar de 10de eeuw gebouwde tempel Prasat Phimean Akas - Cambodja Reizen

Prasat Phimean Akas, gebouwd in de 10de eeuw door koning Rajendravarman betekend ‘Hemelse tempel’ of ‘Sterren Tempel’ en was naast een tempel ook een observatorium. Later zou koning Suryavarman II de tempel herbouwen tot een 40 meter hoge, 3 verdiepingen tellende, piramide met bovenop een gallerij en toren.

Lees verder »

Angkor Thom

De toegangspoort tot Angkor Thom waardoor de deelnemers aan de Cambodja groepsreis deze voormalige hoofdstad van het Khmer rijk zullen binnentreden.

Angkor Thom is de voormalige hoofdstad van het Khmer rijk waaraan wij een bezoek brengen tijdens de Cambodja rondreis. In Angkor Thom treffen wij een groot aantal van de door koning Jayajavarman VII gebouwde tempels aan, waaronder Prasat Bayon en Ta Prom.

Lees verder »

Olifanten platvorm

Het olifanten platvorm, of terrace of the elephants, bezoeken wij tijdens de cambodja rondreizen waneer wij in Angkor Thom zijn.

Het olifanten platvorm, of terrace of the elephants (Learn ochl Damrai), maakte deel uit van de voormailig ommuurde hoofdstad Angkor Thom. Het 350 meter lange platvorm werd door koning Jayavarman VII gebruikt om zijn, van overwinning terugkeerende leger te aanschouwen.

Lees verder »

Baray (Oost en West)

De West Baray bij Angkor Wat kan bezocht worden tijdens de Cambodja groepsreizen en fotoreizen. Het eiland in de West Baray is enkel bereikbaar met een boot.

De Oost en West Baray zijn enorme aangelegde kunstmatige meren met respectievelijk een omvang van 7.1 bij 1.7 km en 7.8 bij 2.1 km. De Oost Baray staat droog, maar de West Baray is het jaar rond gevuld met water, dat vandaag de dag gebruikt wordt voor irrigatie doeleinden in de droge tijd. Het zuiden van de West Baray bevindt zich een zandstrand waar de lokale bevolking recreatief gebruik van maakt.

Lees verder »

Preah Learn Sdech Kunlung

Preah Learn Sdech Kunlung (Terrace of the Leper King) bevindt zich in Angkor Thom. De deelnemers aan de Cambodja reis krijgen voldoende tijd om dit 12de eeuws crematorium te ontdekken.

Preah Learn Sdech Kunlung, beter bekend als ‘Terrace of the Leper King’ (Platvorm van de lepra koning), is het in de eind 12de eeuw door Jayavarman VII gebouwde tempel welke gebruikt werd als koninklijk crematorium. Onlangs is deze U-vormige tempel uitgegraven en toegangkelijk gemaakt voor bezoekers.

Lees verder »

Neak Pean

Met Cambodja Reizen brengen wij een bezoek aan de geneeskrachtige bronnen van Neak Pean

Nabij Preah Khan, in de baray (kunstmatig meer en waterresevoir) van deze tempel bouwde Jayavarman VII op een kunstmatig eiland het ziekenhuis Neak Pean. De naam is afgeleid van de gebeeldhouwde naga’s (heilige slangen) die om de basis van het bouwwerk heen kronkelen.

Lees verder »

Banteay Srey

Tijdens de Cambodja reis bezoeken wij Banteay Srey, een in de 10de eeuw gebouwde tempel met in bijna perfecte staat verkeerende reliëfs.

Zo’n 25 kilometer buiten het park ligt de relatief kleine tempel Banteay Srey (vrouwen citadel). Deze uit rood zandstaan gebouwde tempel kenmerkt zich door haar, in bijzonder goede staat verkeerende, hoog gedetaileerde reliëf sculpturen. Bijzonder is dat deze tempel niet door een regeerende koning is gebouwd, maar door raadgever van koning Rajendravarman II en kleinzoon van koning Harsavarman I, Yajnavaraha.

Lees verder »

Preah Khan

met de fotoreizen van Cambodja Reizen bezoeken wij Preah Khan. Deelnemers aan de Cambodja fotoreis krijgen de gelegeheid om hier, net als in Ta Prohm, de door boomwortels overwoekerde tempel ruïnes te fotograferen.

Preah Khan is gebouwd door Jayavarman VII op de plaats waar hij de invasie van de Cham, in 1191, had overwonnen. De Cham waren sinds oudher de aartsvijhand van het Khmer-rijk en door de geschiedenis heen zijn er menig veld- en zeeslag gevoerd. Na deze overwinning op de Cham door Jayavarman VII, leek het gedaan te zijn met de dreiging van de Cham. Preah Khan is gebouwd op de fundamenten van de koninklijke paleizen van een voorgaande Khmer-koning, Yasovarman II.

Lees verder »

Banteay Kdei & Baray Srah Srang

Het geplavijde pad met de beeldhouwwerken van garuda's en naga. Banteay Kdei in het Cambodjaanse tempelcomplex Angkor bezoeken wij ook tijdens de Cambodja groepsreizen en fotoreizen.

Prasat Banteay Kdei is de eerste tempel die god-koning Jayavarman VII in 1181 AD bouwde. In de opvolgende jaren zou Jayavarman VII er nog velen tempels bij bouwen in het gebied Angkor Thom. De layout van Banteay Kdei (Citadel van kamers) toont veel gelijkenis met dat van Angkor Wat – een slotgracht met eerste muur, het gepavlijde pad en het dubbel ommuurde hoofdgebouw.

Lees verder »

Ta Prohm

Tijdens de Cambodja fotoreis brengen wij een bezoek aan de door de jungle overwoekerde tempel Ta Prohm

Ta Prohm is de beroemde door jungle overwoekerde ruïne welke gebouwd is in 1186 A.D. door de Khmer koning Jayavarman VII, welke ook verantwoordelijk is voor de bouw van onder andere Prasat Bayon. Nadat Koning Jayavarman VII Ta Prohm bouwde, droeg het bouwwerk de naam Rajavihara (klooster van de koning) en diende als klooster en universiteit.

Lees verder »

Prasat Bayon

Prasat Bayon, de tempel met de 200 geizhten bezoeken wij ook tijdens de Cambodja rondreizen

Prasat Bayon (Bayon tempel) werd eind 12de begin 13e eeuw gebouwd door de god-koning Jayavarman VII in het midden van Jayavarman’s hoofdstad ‘Angkor Thom’ (grote hoofdstad). Het meest kenmerkende van deze beroemde tempel zijn de veelvoud aan torens met de gezichten die in de vier windrichtingen kijken.

Lees verder »

Angkor Wat

Een bezoek aan Angkor Wat staat ook op het programma van de Cambodja rondreizen

Angkor Wat (Tempel stad) is in omvang het grootste archeologisch, religieuze, monument ter wereld. Het voormalig Hindoe, en later Boeddhistische, complex is gebouwd in de eerste helft van de 12de eeuw door de toemalig regeerende god-koning, Suryavarman II, in ‘Angkor’ – de voormalige hoofdstad van het ooit machtige Khmer-rijk.

Lees verder »