Straatbeeld met monikken in Phnom Penh, Cambodja

Cambodja Reizen

"Een ontdekkingstocht door authentiek Cambodja"

Visverkopers op de vismarkt in Sihanoukville waar dagelijks verse vis en garnalen worden verhandeld

Rondreis door Cambodja

"Groepsreizen, Fotoreizen en Individuele reizen"

Een typisch straatbeeld wat u zult aantreffen tijdens de Cambodja rondreizen, een veelvoud aan personen op een brommer

Comfortabel op reis

"Groepsreis door Cambodja in een luxe privé-bus"

Ook aan het Royal Palace in Phnom Penh brengen wij een bezoek tijdens de Cambodja rondreizen

Ontdek Phnom Penh

"Langs alle bezienswaardigheden van Phnom Penh"

Rijstvelden met waterbuffels en Cambodjaanse boer in Siem Reap, Cambodja. Een beeld dat wij regelmatig tegen komen tijdens onze Cambodja rondreis

Unieke route

"Wij reizen verder dan waar het asfalt ophoudt"

Vissersboten op het Tonle Sap Lake welke wij tegenkomen tijdens de bootreis van Battambang naar Siem Reap, Cambodja.

Cambodja Reizen

"Prachtige boottocht over het Tonle Sap meer"

Tijdens onze Cambodja rondreis brengen wij ook bezoek aan de Floating Villages

Wonen op het water

"Floating villages op het Tonle Sap meer"

Tijdens onze Cambodja rondreis verplaatsen wij ons op deze ossenkarren door de jungle van Cambodja

Onbegaanbare paden

"Unieke ossenkarren-tocht door de jungle"

Vissersboten in de Mekong rivier nabij Kampong Cham, Cambodja

Cambodja reizen

"Rondreis over en langs de Mekong rivier"

Bezienswaardigheden in Cambodja

Met de Cambodja groepsreis en fotoreis, reizen wij door diverse Cambodjaanse provincies en steden en wij bezoeken diverse bezienswaardigheden. Wij richten ons zowel op de historie, de cultuur, de religie en de natuur. U krijgt  op die manier een compleet  beeld van Cambodja.

Bokor hill station, Phnom Bokor

De bergketen Phnom Bokor gezien vanaf Kampot - Cambodja fotoreizen

Wanneer wij zuidwaarts reizen en met de Cambodja rondreis in Kampot arriveren, zijn wij in de buurt van het ‘Preah Monivong Nationaal park’. Hier in de top van de 1100 meter hoge berg ‘Phnom Damrai’ (olifanten bergen) starte in 1922 Franse kolonisten de bouw van een nederzetting ‘Bokor hill station’.

Lees verder »

Suong

Het platteland van Suong wordt rijst verbouwd op de traditionele manier met waterbuffels. Een mooi schouwspel voor deelnemers aan de Cambodja fotoreis.

40 kilometer ten westen van Kampong Cham, langs de nationale weg nummer 7, reizen de deelnemende fotografen aan de Cambodja fotoreizen naar het kleine dorpje Suong. Suong is gelegen in één van de minst, door toeristen, bezochte gebieden van Cambodja.

Lees verder »

Kampong Cham

De Kizuna brug over de Mekong in Kampong Cham is sinds 2001 het landmark voor deze provincie hoofdstad waaraan wij een bezoek brengen tijdens de Cambodja rondreis.

De aan de oevers van de Mekong rivier gelegen provinciale hoofdstad Kampong Cham is de op 3 na grootste stad van Cambodja. Na de regentijd, wanneer het water in de Mekong voldoende gedaald is, wordt de bamboe-brug opgebouwd om het eiland Koh Paen met de vaste wal te verbinden.

Lees verder »

Siem Reap

De hoofdweg van Siem Reap met een enorm aanbod aan toeristische winkels waar alle mogelijken soeveniers wordt verkocht - Cambodja reizen

Siem Reap wat ‘de nederlaag van Siam’ betekend is vooral bekend om de beroemde tempels Angkor Wat en Prasat Bayon in het archelogische park Angkor. Tijdens de fotoreizen worden tijdens het verblijf in Siem Reap speciale fotografie lezingen gehouden. Hiervoor maken wij gebruik van een bijzonder exclusieve en rustige lokatie. Vanuit deze lokatie maken wij tevens dag excursies naar de diversen bezienswaardigheden van Siem Reap.

Lees verder »

The killing fields – Choeung Ek

Cambodja rondreizen - monument op Choeung Ek, the killing field van Phnom Penh

Een bezoek aan één van de duizenden killing fields mag tijdens de Cambodja rondreis niet ontbreken. Choeung Ek, de killing field nabij Phnom Penh, is tegenwoordig een gedenkplaats aan de genocide welke de Rode Khmer onder leiderschap van Pol Pot in 1970 tot 1975 voerde. ‘Tegenstanders van de revolutie’ werdt na ondervraging en marteling een bekentenis afgedwongen waarna executie volgde op Choeung Ek.

Lees verder »

Battambang

Met Cambodja reizen maakt u een prachtige reis over het water van Battambang naar Siem Reap

Battambang (Bat Dabang) is vernoemd naar de oude legende van de ‘verloren stok’. Vanuit Battambang, rijk aan goed behouden Frans koloniale architectuur, vertrekt de prachtige boottocht naar Siem Reap. Een prachtige tocht over de Sangkae rivier en het Tonle Sap meer.

Lees verder »

Kampot

In Kampot, waar wij met de groepsreis Cambodja een bezoek aan brengen, vinden wij dit bizare beeld van een meters hoge durian - Cambodja Reizen

Kampot, de hoofdstad van gelijknamige provincie, staat vooral bekend om de Frans koloniale bezienswaardigheden op Phnom Bokor. De kolonisten bouwde hier een kerk, casino, herberg en koninklijk verblijf waarvan wij de ruïnes tijdens de rondreis door Cambodja zullen bezoeken. Daarnaast wordt in Kampot de culinair gezien hoogste kwaliteit peper verbouwd. Een specerij welke wij regelmatig, in verse vorm, zullen terugvinden in Cambodjaanse gerechten die tijdens onze diners op tafel zullen verschijnen.

Lees verder »

Sihanoukville

De Cambodjareis sluiten wij af met een paar dagen in de kustplaats Sihanoukville waar vissersboten fungeren als watertaxi's.

De Cambodja reis sluiten wij af in de kustplaats Sihanoukville. We kunnen hier op het strand bijkomen van 2 weken intensief reizen door Cambodja, of voor diegene die er geen genoeg van kunnen krijgen nog een veelvoud aan bezienswaardigheden in en om de stad bezoeken. Sihanoukville is door koning Norodom Sihanouk in 1960, na de bevrijding van het Franse koloniaal tijdperk, gesticht en is daarmee de jongste stad van Cambodja.

Lees verder »

Phnom Penh

Royal palace in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja waar onze Cambodja reis begint en ook eindigt.

De naam van de Cambodjaanse hoofdstad is afgeleid van de legende uit 1372 waar een oude non 5 Boeddha beelden ondekte aan de oevers van de Tonle Sap rivier. Op een heuvel werd een tempel (Wat Phnom) gebouwd om deze beelden te huisvesten. Deze heuvel kreeg de naam Phnom Penh (heuvel van grootmoeder Penh).

Lees verder »